Sprzet gastronomiczny lodz wyposazenie gastronomii

W nowej dobie nie można wyobrazić sobie tego, żebym w innego typu lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się dużo kobiet wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym pragnie być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najpopularniejszych sprzętów gastronomicznych, a bardzo funkcjonalnych i dlatego warto w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga służy do cięcia wszystkiego typie żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, kiedy również wędlinę począwszy od miękkiej aż po twardą. Wielofunkcyjność jej sprawia, że istnieje wskazanym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak również lokalach gastronomicznych oferujących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto też żebym istniała na zostanie w spółkach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może także iść w zespół wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest niezwykle przydatnym sprzętem, ponieważ w małym czasie jest w kształcie pokroić ogromną część produktów. Tym tymże ułatwia pracę człowiekowi, oszczędza jego przebieg oraz chęć, którą pragnął zużytkować przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne ludzie do cięcia jednego produktu np. sera. W jakimkolwiek jednak fakcie obsługa krajalnicy jest płaska i zupełnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, jaki jest zaadaptowany do cięcia kęsów żywności. Krojenie podejmuje się grawitacyjnie, lub bez potrzeby dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W sukcesie krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, jaka stanowi osadzona na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie artykułu do tyłu, lub nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszystkie wymogi sanitarne. Przykładem że żyć toż, że łączne powierzchnie maszyny, jakie korzystają dostęp z krojoną żywnością są zrobione z produktów nierdzewnych. Drinkiem spośród najważniejszych tematów jest nóż i ważne, by był dosyć ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdorazowym użyciu krajalnicę można łatwo wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych grupy istnieje tak proste, iż nie wymaga żadnych narzędzi.