Prasa do miesa kot1

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, jakiej celem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o właściwej grubości (w relacje z potrzeb, na wszelkiej szerokości rozgniecenie jest taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i wspiera proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze byliśmy nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w domach gastronomicznych i sklepach, gdzie w możliwości można znaleźć mięso wołowe w formie zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe zrobione na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie sporej mierze rozbitych plastrów w ciągu niedługiego okresu czasu - ok. 800 porcji w rozwoju godziny, przy czym mięso nie prawdopodobnie być mrożone, ani nie może powodować kości. Obsługa maszyny jest nadzwyczaj popularna, dzięki wykorzystanym przez producenta Maga następujących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w obiektu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dojazdu do ostrzy), zmiany konstrukcyjne, mające nacisk na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności tworzących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o regularnych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny stanowić oczyszczane i suszone po stałym związku z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia oraz przekładni olejowej to możliwe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały ocenione przez użytkowników i jurorów Międzynarodowych Targów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent urządzeń do przemysłu spożywczego, opierając się na umiejętności oraz uczuciu otrzymywanym od 1990 roku stawia na jakość, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc i dużą wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa swoją ofertę o inne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.