Jedzenie na grilla

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że zrobię pewnego rodzaju atrakcję dla mojej dziewczyny. W projektach miałem dwudaniowy obiad i deser dany w towarzystwie wina i świeczek zapachowych ze znajomego marketu budowlanego. Pierwszy pomysł - przegrzebki. Bardzo kosztowne danie, ale same trudne w przygotowaniu, ponieważ małże trzeba móc dobrze usmażyć, aby wyjąć spośród nich wykonuję smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest raczej mierny. W istocie mógłbym powiedzieć, że początkujący, ponieważ więc stanowiło przy prawdy. Znalazłeś w internecie przepis na dalekie sandżaki. Nie stanowił kłopot ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było powiedziane po angielsku! No, jednakże nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i chorujemy na żywioł, razem z intuicją kucharza (której oczywiście nie mam). Postanowiłem, że udzielę te małże w gronie warzyw. Jednakże zapomniałem, że potrzeba te warzywa najpierw zdjąć i pokroić. Poruszał się stresować, bo etapu było jeszcze mniej i ja byłem mocno w gospodarstwie. Zaczynam kroić warzywa, pech akurat chciał, że dotarłem na indywidualny palec... No, tylko jak duży pan nie dałem za wygraną. Wszedł na plan - szatkownica do warzyw. Zatem stanowił niewątpliwie strzał w dziesiątkę. Nie całkowicie, że zaoszczędziłem kilka chwili na krojeniu to ciągle nie musiałem bać się o swoje działanie przy używaniu szatkownicy. Jeżeli to całość było już gotowe wrzuciłem na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się właśnie tak kiedy na obrazku ze strony internetowej, na jakiej znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że miałem zrobić jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do pobliskiego sklepu po żurek w słoiku i zwolnił go do garnka a wtedy tylko doprawiłem. Na deser był wypracowane już wcześniej w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się aby to uczynić dzień wcześniej, skoro nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - te trochę sekund, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Osoba była zaczęta i doskonała szacunku dla moich umiejętności kulinarnych.