Garderoba tapicerowana

Nadchodzi wyczekiwana od tradycyjna wiosna. Wtedy nie tylko nadzieja na zrzucenie paru zbędnych kilogramów, ale dodatkowo na wymianę naszych stylów żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do porzucenia ciężkostrawnej diety opartej na ciele i nabiale i wzięcia ze zdrowia, które proponują nam sałatki.

Witaminy Sałatki stanowią dużą bombę witaminową. Dają nam one pełnych elementów niezbędnych do zdrowego działania układu. Polacy wciąż zawsze pamiętają pasja do chętniejszego sięgania po produkty pochodzenia zwierzęcego. Stąd naprawdę dużo wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca oraz nadciśnienie są wciąż jedną z istotnych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja artykułów pochodzenia zwierzęcego zmniejszają ryzyko wysoce wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o wiele bardziej lekkostrawne niż ciało i nabiał. Mniej trwają w zespole pokarmowym, dzięki czemu po ich użytkowaniu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temuż nie dają one tematów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest wtedy trwalsza i wygodniejsza dla swego układu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek nic nie jest ciężkie, szczególnie, jeżeli posiadamy odpowiednim sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że przygotujemy je wyjątkowo szybko. Wystarczy jedynie wybrać warzywa, z jakich zamierzamy osiągnąć sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić wyciągiem z cytryny. W przeciągu paru sekund jesteśmy świeży i kaloryczny posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą przyjemne i ciepłe dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najdoskonalszym sposobem, aby osiągnąć upragnioną sylwetkę, jest wejście na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że zna być ona o moc lepsza z tradycyjnych polskich bigosów i schabowych. Co więcej, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie potrzeba być specjalistą kuchni. Wystarczy energia i myśl. To zaledwie od nas chce, z których składników stworzymy naszą piękną i trwałą sałatkę.